Avlyst Historisk vandring Bjornes - Nes Verk

14. juni kl. 09:00 - 15:00
Aust-Agder Turistforening, Tvedestrand og Vegårshei Turlag
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Turen går på skogsbilvei, kjerrevei og sti til sammen ca 17 km. Møtested og parkering: parkeringsplassen ved Granestua. Bjornesgrenda, der turen starter, har flere jerngruver fra 1700 tallet og malmen ble fraktet til Nes Verk langs traseen vi skal gå. Transporten gikk med hest på vinterføre.

Turen passerer Marstjern, Løtjern, Herselkleiv, Flottjern, Brekkestøa, Øynesvann, Skrattereid, Øynes, Blekevann, Øygarden, Heirevann og golfbanen Nes Verk. Vi bruker ca 6 timer inkl pauser. Og en halvtime i buss tilbake, slik at vi er tilbake ved bilene ca kl 16.
Turens kostnad kr 100, betales kontant ved oppmøte. Inkluderer retur med buss.

Historisk vandring Bjornes - Nes Verk

• Tlf. 37 02 32 14