Flott stemning og mange folk ved Granestua på Kom deg ut-dagen.
Flott stemning og mange folk ved Granestua på Kom deg ut-dagen. Foto: Lise Aarli

Strålende 150 års feiring av DNT!

Aust-Agder Turistforening deltok på feiringen av DNTs 150 års jubileum denne helgen - med besøk på Tidenes Turfest i Oslo Spektrum fredag 19. januar og med fire forskjellige Kom deg ut-dagen arrangementer på selve bursdagen til DNT søndag 21. januar.

Strålende 150 års feiring av DNT i Oslo Spektrum!

På fredags formiddag reiste en stor delegasjon fra Sørlandet og inn til Oslo for å delta på tidenes turfest i et fullsatt Oslo Spektrum. AAT hadde satt opp gratis buss for medlemmer som ønsket å bli med på feiringen og totalt var vi rundt 40 personer som fikk med en helt magisk forestilling i Oslos storstue.

Festforestillingen som ble ledet av Anne Lindmo ble en stor opplevelse i musikk, bilder og kunstneriske innslag.  Vi fikk tatt del i DNTs historie fra starten i 1868 og helt frem til DNT sin rolle i dag 150 år etter. Spesielt samtalen med DNT sitt æresmedlem H.M. Dronning Sonja gjorde et sterkt inntrykk for mange da hun beskrev sitt forhold til friluftsliv og hvilken betydning dette har for henne. Møtet med flere av våre ildsjeler i DNT, samt flotte opptredener  av kjente og kjære artister bidro til at dette ble en kveld vi sent vil glemme.

Takk til dere alle som ble med på turen!

Vellykket utebursdagsfeiring!

På samme dag som DNT fylte 150 år deltok rundt 40 000 på Kom deg ut-dagen arrangementer over hele landet. I Aust-Agder Turistforening (AAT) hadde vi hele 4 arrangementer. Til sammen deltok over 1000 på arrangementene og tilbakemeldingene har vært svært gode.

Takk til alle de frivillige som bidro til å skape turglede både på Kleivvatn, Vegårshei, Granestua og i Åmli og ikke minst til alle som deltok!

Skrevet av Wenche Jacobsen 23. januar 2018