EN AV NORGES BESTE UTSIKTER 

Foto: aat
Foto: AAT
Foto: AAT
Foto: AAT
Foto: AAT

Høye fjell og dype fjorder. Isbreer og dalstrøk. Norges varierte landskap byr på magiske utsiktspunkter over hele landet i følge et oppslag i Aftenposten 15.juli 2019. 

NAFs veibokredaktør, Per Roger Lauritzen, har skrevet flere titalls bøker om natur, historie og turopplevelser i Norge. En av dem er Norges beste utsikter – utsikter som gir innsikt som er utgitt av NAF.

– Det å oppsøke utsikter gir både mosjon og kunnskap, i tillegg til glede over det du ser, sier han.

Aftenposten ba Lauritzen velge ut det han mener er den fineste utsikten fra hvert fylke.

Aust-Agder: Torungen fyr i Arendal

Store Torungen og Lille Torungen fyr sto ferdig i 1844. I 1914 ble Lille Torungen lagt ned og erstattet av en automatisk fyrlykt, mens Store Torungen ble drevet som bemannet fyrstasjon frem til 2004. I dag har den automatisert belysning. og Betjentboligen leies ut til overnatting gjennom AAT. 

Fra Store Torungen har du utsikt mot leia, Lille Torungen og Arendal, samtidig som du har Skagerak i ryggen.

– Jeg er svak for fyrstasjoner. Uansett årstid er tårnet på Torungen ett av de flotteste utsiktspunktene i Arendal, mener Lauritzen.

Det er fortsatt noe ledig plass til overnatting i hytta på Store Torungen og Lille Torungen kan bestilles for dagsbesøk. Her kan man sitte oppe i tårnet og virkelig nyte den spektakulære utsikten som altså, i følge oppslaget i Aftenposten, er en av landets fineste, for øvrig sammen med Lindesnes fyr i Vest-Agder. 

Kilde: Aftenposten 


Skrevet av Erling Steen 15. juli 2019