Åpning av Barnas Kystbibliotek på Seilerhytta i Tvedestrand v/helseminister Bent Høie, generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang, styreleder i AAT Svein Hjorth-Olsen og daglig leder i AAT Dag N. Fagermyr.
Åpning av Barnas Kystbibliotek på Seilerhytta i Tvedestrand v/helseminister Bent Høie, generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang, styreleder i AAT Svein Hjorth-Olsen og daglig leder i AAT Dag N. Fagermyr. Foto: Øystein Darbo, Tvedestrandsposten
Bra med publikum på helgens Friluftsbokfestival.
Bra med publikum på helgens Friluftsbokfestival. Foto: Dag N. Fagermyr

Vellykket bibliotekåpning og Friluftsbokfestival

Fredag 1. november ble vårt 16. Barnas Kyst- og Fjellbibliotek offisielt åpnet på Seilerhytta i Tvedestrand. Vi var her så heldige å få besøk at helseminister Bent Høie og generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang til å stå for den offisielle åpningen. Dette ble en veldig fin markering av vårt mangeårige samarbeid med Aust-Agder Bibliotek- og Kulturformidling som bidragsyter til dette biblioteket. Mari Senumstad Hauge (Aust-Agder Bibliotek- og Kulturformidling) ble hedret for sin mangeårige aktive rolle i dette prosjektet. Tidligere daglig leder i AAT, Trine Tjøgersen, og tidligere leder for Barnas Turlag i AAT, Henning Solheim, var også spesielt invitert på grunn av sine aktive deltakelser i starten av prosjektet. Tusen takk til RAGG, som sørget for den gode maten på denne ganske så kjølige novemberdagen. Tusen takk til alle som deltok og til alle frivillige som bidro denne dagen!

Senere samme kveld startet Friluftsbokfestivalen på Hotel Lyngørporten, og vi kan nå se tilbake på tre dager med fantastiske foredrag og mye inspirasjon. Takk til alle som bidro og til alle som deltok som tilhørere og publikum. Takk også til Hotel Lyngørporten for flott service og godt stell.

Skrevet av Wenche Jacobsen 4. november 2019