Hedersknapp til Svein Hjorth-Olsen!

Svein Hjorth-Olsen (t.h.) mottar hedersknappen av Per Hanasand (t.v.) på DNTs landsmøte i Haugesund i juni 2022. Foto: Marius Dalseg

Under DNT sitt landsmøte i Haugesund i helgen ble vår styreleder Svein Hjorth-Olsen tildelt DNTs hedersknapp for sitt mangeårige engasjement for turistforeningen.

Styreleder i DNT, Per Hanasand, framhevet hans arbeid med å løfte kystfriluftslivet til å bli en viktig del av DNTs tilbud.

Helt siden 2005 har Svein ivret for allmenhetens tilgang til fyr og andre kystledhytter. Han har også arbeidet aktivt for å få kysten med i DNTs veivalgsdokument- og handlingsplan, noe den også ble i 2019-2023-dokumentet. Stadig flere foreninger har nå et tilbud langs kysten og nye kystledhytter åpnes fortløpende.

Svein var nominert til Hedersknappen av Aust-Agder Turistforening og Bergen og Hordaland Turlag, med støtte også fra DNT Telemark og DNT Sør.

Vi er stolt over innsatsen Svein har lagt ned og gratulerer han på det hjerteligste med den velfortjente utmerkelsen!

Skrevet av Wenche Jacobsen 13. juni 2022