Våre fjell- og kystledhytter

Aust-Agder Turistforening (AAT) har 12 fjellhytter i Austheiene . Mellom hyttene er det merkede løyper man kan følge sammenhengende fra Dølemo i Åmli til Bjåen i Bykle. I tillegg driver AAT turisthytter ved Lille og Store Torungen fyr samt ved Lyngør fyr. I 2015 åpnet ei ny hytte på Furøya i
Tvedestrandsfjorden.

SELVBETJENTE HYTTER er sjarmerende hytter med fullt utstyrt kjøkken, soverom, vedskjul og matlager. Gass og ved på hytta, alt du trenger å ta med deg er sovepose eller lakenpose.

UBETJENTE HYTTER er trivelige hytter med samme standard og innhold som de selvbetjente hyttene - men med én viktig forskjell: De ubetjente hyttene har ikke proviantlager.

FJELLHYTTENE

Tjørnbrotbu

22 sengeplasser

Lengst nord i Austheiene ligger Tjørnbrotbu som siden åpningen i 1973 har etablert seg som Aust-Agder Turistforenings mest besøkte hytte i fjellet. Det er T-merkede stier både fra Bjåen, Hovden, Byrtedalen, Berdalsbu til hytta.

Berdalsbu

18 sengeplasser

Legger du turen hit til Austheienes nordre deler, er det nok av muligheter for å komme litt opp i høyden. Turen inn til hytta kan faktisk startes fra Hovden, via Tjørnbrotbu og videre til Berdalsbu.

Hovstøyl

Åpen hele året - ulåst

20 sengeplasser (12 i hovedhytta og 8 i annekset)

Hovstøyl ligger i glissen fjellbjørkeskog og er faktisk Aust-Agder Turistforenings første hytte, bygget i 1958. Hytta er plassert rett ved den gamle Bispevegen i Austheiene og er derfor et naturlig stoppested på turen mellom Setesdal og Fyresdal.

Torsdalsbu

Åpent hele året - DNT-nøkkel

8 sengeplasser

Siden 1998 har denne flotte og lett tilgjengelige tømmerhytta vært i Aust-Agder Turistforenings eie. Fra Hovstøyl har du et flott utgangspunkt for å vandre sørover mot Nystøyl eller nordover over Himmelkvævristene (1056 m.o.h.) til Hovstøyl.

Granbustøyl

Åpen hele året - Ulåst

9 sengeplasser + 4 annekset

På en liten kolle sørøst for Rjupetoheii (948 moh.) ligger Granbustøyl som et godt utgangspunkt for vandretur i Austheiene. Hytta ble reist i 1967, men brant i 1973 og ble deretter reist på nytt i løpet av kort tid. Det ble også reist ei sikringsbu

Nystøyl

Åpent hele året. DNT-nøkkel

8 sengeplasser + 16 i anneks

Nystøyl ligger fint plassert i Austheiene på en gammel setervoll med storslagen utsikt mot Ljomsnuten (1268 moh.) og de andre toppene over mot Setesdal. Hytta ligger i Telemark, 2-3 timers gange fra Torsdalsdammen.

Nutevasshytta

Selvbetjent

Åpent hele året. Låst med DNT- nøkkel 15.09 - 28.o2 etter egen avtale med grunneier

8 sengeplasser + 6 i sikringsbu

Nutevasshytta er et like godt turmål vinter som sommer!

Grunnetjørnsbu

Selvbetjent

Åpent hele året - Låst med DNT-nøkkel 15.09 - 31.10 pga elgjakt.

12 sengeplasser

Grunnetjørnsbu ble bygd samtidig med nabohytta Skarsvassbu i 1981, og disse er faktisk helt like. Hytta ligger flott plassert på et platå ovenfor Grunnetjønn med flott utsikt mot heiene og Årdalen i vest. Sikringsbu vil bli satt opp i løpet av 2016.

Skarvassbu

Åpent hele året - Låst med DNT-nøkkel 15.09 - 31.10 pga elgjakt

12 sengeplasser

Aller lengst sør på rutenettet som strekker seg fra Hovden/Bjåen i nord til Dølemo i sør, ligger Skarsvassbu. Hytta ligger lunt til blant store grantrær mellom de to Skarsvatna. Fra hytta er det merket sti til det gamle kommunehuset rett før butikken ved Øvre Ramse.

Hengeltjørnloftet

Åpent hele året - Ulåst

21 sengeplasser

Ta gjerne med fiskestanga til Hengeltjørnloftet. Her får du nesten garantert fisk i panna! Frem til 2011 var det kun loftet på denne flotte hytta som ble benyttet av overnattingsgjester. Nå eies imidlertid hele hytta av Aust-Agder Turistforening.

Mjåvasshytta

Åpent hele året - Ulåst

12 sengeplasser + 6 sikringsbu

Den over 100 år gamle Mjåvasshytta i Austheiene, ble opprinnelig bygget som en jakthytte av firmaet Rygene, Smith og Thommesen. Aust- Agder Turistforening overtok hytta i 1985 og klarte å ta vare på hyttas opprinnelige preg under ombyggingen til turisthytte. Sikringsbu med 6 senger ble satt opp i 2015.

Olandsbu

Åpent hele året - DNT-nøkkel

4 sengeplasser

Norges nest sørligste turistforeningshytte, åpnet i 1962 og er en trivelig tømmerhytte med sjel, bare 50 min kjøring fra Arendal. Vi anbefaler hytta for alle og spesielt for barnefamilier.

KYSTLEDHYTTENE

Lyngør fyr

Ubetjent, hyttevakt om sommeren

Åpent: Må bestilles via Kystled Oslofjorden

22 sengeplasser (15 i Betjentboligen og 7 i Kunstnerboligen)

Lyngør ligger utenfor Tvedestrand. Med alle sine hvite sørlandshus ble Lyngør kåret til Europas best bevarte landsby i 1991. Hytta er ikke i selve fyret, men i boligene til venstre bak i bildet ovenfor.

Store Torungen

Åpent hele året. Må bestilles via Kystled Oslofjorden

28 sengeplasser (12 i Fyrvokter-boligen og 14 i Annekset)

Store Torungen drives i samarbeid mellom Torungens Venner og Aust-Agder Turistforening.

Lille Torungen

Åpent: Må bestilles via Kystled Oslofjorden

Kun dagsopphold:   Kl 10-23

Lille Torungen drives i samarbeid med Torungens Venner, Aust-Agder Turistforening og MS TORUNGEN AS.

Furøya Forpakterboligen

Bestilles via Kystled Oslofjorden

Åpent: 22.4 - 15.10.2016

8 sengeplasser

Furøya er en perle i Tvedestrandsfjorden med herskapelige bygninger fra seilskutetida. Der er opparbeidet parklandskap med fine turmuligheter. Hytta har 8 sengeplasser i sammenhengende soverrom i 2.etg.

Se kart og mer informasjon på UT.no

Til hvilke hytter kan man ta med hund?

Navn på hytte Tilrettelagt for hund
Tjørnbrotbu Tillatt i sikringsbu
Berdalsbu Tillatt (i annekset?)
Hovstøyl Tillatt i annekset
Nystøyl Tillatt i annekset
Nutevasshytta Tillatt i sikringsbu
Granbustøyl Tillatt i annekset