Avlyst Tur til Sifnos - ei øy i Kykladene i Egeerhavet

Fellestur

Fra dato
19. september kl. 08:00
Til dato
26. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Aust-Agder Turistforening
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Sifnos er en øy i Kykladene, de ønsker seg en ny type turister. På den lille øya i Egeerhavet er det ryddet og merket 100 kilometer med turstier. Gamle ferdselsårer, esel- og geitetråkk tas i bruk igjen. Røde og hvite piler viser vei.

Partyløver og charterturistene drar til naboøyene Ios, Paros og Naxos.

Sifnos, med 2500 innbyggere ønsker seg gjester i tursko.

Det er flere strender på øya, men hvis du skal være der hele dagen, er det nesten det samme hvilken øy du drar til. En strand er en strand.

Å vandre langs de gamle tråkkene betyr at du ser det ekte Sifnos og deres lokale skatter. Vi skal heldigvis reise utenom sommersesongen, da treffer en lokalbefolkningen som har tid til å slå av en prat.

De fleste av turene starter i den lille hovedstaden Apollonia midt på øya. Enkelte stier går i ring og ender der de begynte. Andre krysser hverandre slik at en lett kan legge opp egne rundturer.

Det er mye god mat med mange gode smaker, og egne varianter av blant annet kikerterretter.

Så til selve reisen:

Til reisen trenger du: En stor koffert med nødvendig tøy og en dagstursekk. Godt fottøy (trenger ikke fjellsko). Dagstursekken bør ha plass til vannbeholder.

Maks antall deltakere: 15 stk

Seneste påmeldingsdato: Mandag 10. august

Avreise lørdag 19.09.2020 – Retur enten den 26.09 eller 27.09.2020

Dag 1: Sted i Norge – Athen

Når vi ankommer Athen tar vi flybussen til Pireus (havnebyen til Athen). Der vi spiser middag overnatter i Pireus.

Dag 2: Etter frokost går vi ned til havna og går om bord i ferge til Sifnos.

Båttur Pireus – Kamares (Sifnos). Båtturen tar ca. 4-5 timer. Vi spiser lunsj om bord i båten.

Når vi ankommer Kamares installerer vi oss på vårt overnattingssted. Deretter samles vi i sentrum og blir kjent med omgivelsene. Middag på kvelden.

Dag 3: Stranden ved Kamares - Panagia Platanissa - Apollonia

Vi sender våre kofferter til vårt overnattingssted i Apollonia.  Vi kjøper lokal mat og drikke i Kamares og tar fatt på turen opp til Apollonia.  Vi starter ved Kamares stranden og går opp til kapellet Panagia Platanissa (den hellige moder). Vi er nå kommet halvveis. Her spiser vi vår nistepakke, før vi går videre til Apollonia.

Dag 4: Apollonia – Artemonas – Simeon (598 moh.) – Kamares;

En av de fineste turene på øya. Her får du bygater, steingarder, høns og esler. En dal full av ruiner og gamle murer, oliventrær og åkrer. Opp og ned flere høydedrag før siste lange opptur til toppen der det ligger en kirke. En kan gå videre til et lite kapell som ligger en time lenger innover på en litt lavere topp. Turen går deretter ned til havnebyen Kamares, de siste 2 kilometerne langs hovedveien. Vel nede tar vi buss/taxi opp igjen til vårt overnattingssted.

Dag: 5: Apollonia - Fyrogia - Taxiarchis Skafis - Vougnou - Profitis Ilias (682 moh) - Apollonia

Vi starter med å kjøpe inn til lunsj i Apollonia. Deretter går turen til Fyrogia som har fått navnet sitt fra den røde jorden i området. Klosteret er dedikert til Sankt Athanasios og den hellige moder. Turen går videre til klosteret Taxiarchis Skafis og derfra til hulen Vougnou hvor det er tid for å spise vår medbrakt niste. Deretter starter vi på turen opp til klosteret Profitis Ilias på den høyeste delen av øya, klosteret er trolig bygget på elleve hundre tallet på et gammelt fort. Klosteret har katakomber som det er mulig å gå ned å se på. Vi returnerer deretter til Apollonia.

Dag: 6: Apollonia - Agios Eleftherios (Kamba) - Kapsalos - Mavri Spilia - Kamares

Vi starter dagen som de andre dagene med å kjøpe inn mat til lunsj. Vi sender vår bagasje ned til overnattingsstedet vårt i Kamares.  

NB! Denne ruten er meget bratt på slutten av turen og bør derfor ikke gås hvis det regner eller har regnet eller en er litt dårlig til beins.

Vi vil få spektakulære utsyn over dalen mellom Apollonia og Kamares. Vi kommer til kapell Agios Eleftherios (Kamba). Videre går turen til utsiktspunktet Kasalos og så ned til en ruin av et fort Mavri Spilia, hvor vi inntar vår niste. Deretter begynner en meget bratt nedstigning til Kamares.

Dag 7: Retur til Pireus

Vi returnerer til Pireus med båt. Hvor vi overnatter.

Dag 8/ 9: Fly hjem til Norge/ besøke Akropolis i Athen

Her kan de som ønsker det også foreta en ekstra overnatting. De kan da ta toget til Athen og besøke Akropolis og fly hjem neste dag.

For de som vil hjem tar vi flybuss til flyplassen og fly til Oslo.

Turen er under planlegging og det kan komme enkelte endringer. Turens kostnad er heller ikke endelig (januar), men den kommer etter hvert.

 


 

Kontaktinformasjon: