Fjelltur Bjåen - Berdalen

DNT fjellsport Aust-Agder
Setesdalsheiane (se kart)

Sommer/ høst tur fra Bjåen til Berdalen

LØRDAG: Vi reiser til Berdalen på nedsiden av Hovden på lørdagen. Her parkerer vi bilene og reiser videre kl. 12.29 med Setesdalsekspressen til Bjåen, en busstur på 30 minutter.

Fra Bjåen setter vi kurs mot Tjørnbrotbu, en tur på rundt 15km med lite stigning i begynnelsen. Turens høyeste punkt ligger på over 1400moh i vakker fjellslandskap. Vi beregner å være fremme ved hytta rundt kl. 19. Fellesmiddag og sosial samvær utover kvelden.

SØNDAG: Etter frokost og utvask av hytta går turen til Berdalsbu og videre til Berdalsbru hvor bilene står parkert. Turen er på rundt 18km med lite stigning. Om det er fine værforhold kan i legge turen over forskjellige topper langs ruta, t.eks. Korpenuten på 1345moh.

Oppmøte/avreise

Arendal: Harebakken v/busstasjonen, kl. 8.45, møt opp presis.

Annen møteplass evt Evje. Dette planlegges i samvær med turkoordinator.

Hjemkomst

Vi beregner å være tilbake i Arendal senest kl. 21

Transport

Vi reiser i privatbiler. Bileier får 4 kr/km. Kjøreutgiftene fordeles likt på alle deltakerne, eventuelt med justeringer for ulik reiselengde. Gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil.

Hver deltaker kjøper billett til bussen fra Berdalsbru til Bjåen selv, på nett eller via app "AKT bilett" for kr. 34,- p.p.(honnør kr. 17,-).

Mat

Hver enkelt sørger for egen tørrmat til frokost, niste etc. Ved overnatting på hytter med proviantlager (selvbetjente hytter) er det mulig å kjøpe denne maten på hyttene.

Turkoordinator kjøper inn mat til fellesmiddagene. Hver enkelt tar med ønsket drikke til fellesmiddagene. Dette gjelder lørdagen, på denne turen. Gi beskjed om eventuelle matallergier eller intolleranser til turkoordinatoren ved påmelding.

Felleskostnader

Overnatting: På DNT-hyttene betaler hver enkelt selv (benytt gjerne dnt sin app).

Oppgjør: Etter turen.

Deltakers ansvar — DNT fjellsport Aust-Agder

Turplanlegging — DNT fjellsport Aust-Agder

Fjelltur Bjåen - Berdalen