Friluftsbokfestivalen 2019

1. – 3. november går Friluftsbokfestivalen 2019 av stabelen på Hotel Lyngørporten på Gjeving i Tvedestrand kommune.

ÅRETS TEMA ER FRILUFTSLIV FØR OG NÅ, og vi gjør et dypdykk blant annet i Helge Ingstads liv.

Fredagsprogrammet på Hotel Lyngørporten (tidligere Bokhotellet Lyngørporten) starter kl. 18.30 med offisiell åpning etterfulgt av to fantastiske foredragsholdere: Stein P. Aasheim (forfatter og eventyrer) og Ture Bjørgen (redningsklatrer i Rogaland Alpine Fjellgruppe og forfatter av boka «På død og liv – norsk fjellredning fra innsiden»).

Lørdagsprogrammet på Hotel Lyngørporten starter kl. 10.00 med foredrag av og med forfatter Maria Philippa Rossi: «Friluftsliv under andre himmelstrøk» og så fortsetter forfatter Marius Nergaard Pettersen, som har funnet, registrert og dokumentert hemmelige hytter land og strand rundt i Norge.

Etter lunsj gir vi scenen og mikrofonen til de helt unge: Friluftsentusiastene og friluftsbloggerne Isak Knutsen og Line Victoria Sverdrup. Isak og turkamerat Simon L. Simonsen er 17 år, går Norge på langs og har gjort suksess som hovedpersonene i TV-serien “Villmark uten voksne” på TV2 Sumo, og Line Victoria (etterkommer av Fritjof Nansens medarbeider Otto Sverdrup) elsker friluftsliv og retter fokuset på nærturen og hvordan dagens unge promoterer friluftsopplevelser i sosiale medier.

Helge Ingstad og Hjalmar Dale er pionerer i norsk friluftsliv. Vi retter i år spesielt søkelys på dem – sammen med DNT-grunnleggeren Thomas Heftye. Vi har fått barnebarnet til Helge Ingstad, Eirik Sandberg Ingstad, til å holde foredraget «Alt bestefar fortalte var sant». Randulf Valle har skrevet bok om Hjalmar Dale, Helge Ingstads mentor og Randulf Valle vil holde foredrag med tittelen «Hjalmar Dale – den glemte eventyrer».

Friluftsmannen Thomas Heftye blir presentert av Karsten Alnæs – kanskje Norges fremste innen populærfremstilling av historisk stoff. Thomas Heftye gikk mye i fjelltraktene i Agderfylkene, og det passer glimrende siden Aust-Agder Turistforening har et stort utbygd sti- og løypenett i Aust-Agder og Telemark.

Kvelden blir avsluttet med middag hvor forfattere, foredragsholdere og publikum får anledning til gode samtaler over et godt måltid og god drikke.

Følg også Friluftsbokfestivalen 2019 på egen Facebookside.

For mer informasjon om Hotel Lyngørporten se deres hjemmeside her

Skrevet av Wenche Jacobsen 3. oktober 2019