Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

GOD PLASS PÅ ALLE FJELLHYTTENE I SOMMER

Nutevasshytta i overgangen fra vinter til sommer
Nutevasshytta i overgangen fra vinter til sommer Foto: Inger-Johanne Mækelä-Johansen

Takket være stor innsats fra våre frivillige, er alle hyttene nå vasket og klargjort i henhold til smittevern-bestemmelsene og dermed åpne for besøk. Husk at du må bestille på epost til aat@dnt.no. 

Om du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer. 

Gjeldende regler for våre ​​​​​​​selv- og ubetjente hytter pr 10.6.2020:

  • Alle gjester må bestille overnatting på forhånd
  • Antall gjester som kan oppholde seg på en selv- eller ubetjent hytte er regulert i bookingsystemet. Regelen er at man skal kunne holde en meter avstand mellom hvert turfølge. Denne regelen gjelder så lenge dette er rådet fra myndighetene.
  • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta.
  • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med deg søppel hjem. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta på det du skal ha selv, ikke noe annet.
  • Gjestene må ta med lakenpose og eget putevar, eller sengetøy. Sjekklister på hytta må følges.
  • Utedo på hyttene kan brukes uten at gjestene bor på hytta, men husk å vaske deg med desinfeksjonsmiddel før og etterpå
  • Det er ok å kjøpe proviant fra de selvbetjente hyttene, men det er ikke lov for gjester som ikke bor på hytta å tilberede mat, koke vann, tørke klær osv inne på hyttene, eller sette seg ned inne og spise maten sin.

Skrevet av Erling Steen 10. juni 2020