Statsminister Erna Solberg åpnet Gjestehuset på Furøya!

Offisiell åpning av Gjestehuset. Fra venstre: Dugnadsleder Dag Søraker, statsminister Erna Solberg, styreleder Svein Hjorth-Olsen og daglig leder Dag N. Fagermyr Foto: Bjørg Sissel Høyheim

Fredag 2. juli åpnet statsminister Erna Solberg Gjestehuset på Furøya. Etter 3500 dugnadstimer og en utrettelig innsats fra dugnadsleder Dag Søraker og øvrige frivillige, var dette et stort øyeblikk for Aust- Agder Turistforening (AAT).

Statsministeren ønsket å møte frivilligheten på Furøya og ble ønsket velkommen av lederne fra Furøyas Venner, Tvedestrand Seilforening og AAT.  Tidligere daglig leder i Furøya IKS, Asbjørn Aanonsen, orienterte om historien til Furøya og om alle aktørene som har bidratt til at både bygningene og landskapet på øya er i så fin stand som det er i dag.

Styreleder i AAT, Svein Hjorth-Olsen, ga uttrykk for stor glede over at foreningens strategi fra 2005 har vært en stor suksess. Siden åpningen av Store Torungen i 2006 har AAT nå åpnet sin 6 kystledhytte og med dette gått i bresjen for DNT sin kystsatsing. Han uttrykte også takknemlighet for at Solberg-regjeringen har gitt åpning for å kunne søke spillemidler også til kystledhytter. Gjestehuset er blant de første hyttene som har mottatt støtte med over 800 000 kr.

Statsminister Solberg ga uttrykk for at hun var imponert over hva AAT og de øvrige aktørene har klart å skape i fellesskap gjennom frivillig arbeid og samarbeid med kommunen og fylkeskommunen.

Her kommer en liten bildekavalkade fra begivenheten.

Skrevet av Dag N. Fagermyr 6. juli 2021