SEILERHYTTA I TVEDESTRANDSFJORDEN BLIR VÅR NYE KYSTLEDHYTTE

Foto: Dag N. Fagermyr

I løpet av sommeren kan alle som ønsker det bestille overnatting på Seilerhytta via Turistforeningens nettside. Dette blir Aust-Agder Turistforenings tredje kystledhytte i Tvedestrand, i tillegg til hytta ved Lyngør fyr og Furøya.

Rasmus Os, som har røtter i Lyngør, kjøpte Seilerhytta av Tvedestrand Mannskor for 4,8 millioner kroner i januar i år. Kort tid etter tok han kontakt med Aust-Agder Turistforening, og nå er kontrakten på plass.

Allerede før Rasmus Os kjøpte Seilerhytta, hadde Aust-Agder Turistforening (AAT) vist interesse for stedet. Styreleder Svein Hjorth-Olsen og daglig leder Dag N. Fagermyr har forhandlet med Os på vegne av AAT om en avtale om driften av Seilerhytta som kystledhytte. At en avtale nå er på plass, synes Svein Hjorth-Olsen er veldig positivt. Avtalen gjelder i første omgang for fire sommersesonge.

Seilerhytta åpnes for allmennheten 1. juli. Da blir det konsert med Jonas Alaska. Akkurat når Seilerhytta kan åpnes som kystledhytte, er ikke helt klart, men det blir i løpet av sommeren. Hytta vil få åtte - ti sengeplasser og skal leies ut via DNTs online bookingsystem.

Svein Hjorth-Olsen understreker at den positiviteten AAT har opplevd fra lokalbefolkningen, og ikke minst kommunen, er en medvirkende årsak til at foreningen nå er klar til å satse på sin tredje kystledhytte i Tvedestrand.

Seilerhytta ligger midt i kystleden, flott plassert mellom fyrene på Lyngør og Torungen og med Raet Nasjonalpark som nærmeste nabo.

- Å gjøre Seilerhytta om til en kystledhytte passer godt inn i vår strategi om å satse mer på kysten og nærområdene, sier han.

Arbeidet som Turistforeningen gjør i Aust-Agder, legges merke til, og kan føre til at kysten får en større betydning i en fremtidig DNT-satsing. 80 prosent av den norske befolkningen bor langs kysten, påpeker Svein Hjorth-Olsen, som gleder seg over den posisjonen AAT har fått i Den Norske Turistforening.

For mere informasjon, se Tvedestrandposten for 27.april 2017.

Skrevet av Erling Steen 27. april 2017